NLP Plus Coaching

 

Wat is NLP Plus Coaching?

De term Neuro Linguïstisch Programmeren, tegenwoordig beter bekend als NLP, staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop volgens reageren.
Wij mensen doen en denken veel dingen die na een verloop van tijd een “gewoonte” worden. We leven dan als het ware op de automatische piloot.
Dat is logisch omdat we niet alles wat wij dagelijks mee maken, zien, horen en voelen kunnen onthouden. We filteren continue de informatie die dagelijks bij ons binnen komt naar ons onbewuste nivo.
Daarnaast wordt de manier waarop we communiceren met andere mensen ook bepaald door onze overtuigingen, waarden en normen, culturele achtergrond en gebeurtenissen die we meegemaakt hebben.

NLP leren en toepassen, gaat over het ontdekken 'hoe' jij de dingen doet die je doet en hoe je (indien gewenst) deze kunt veranderen. Hoe reageer jij (communicatie en gedrag) op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? 

Wat kan een NLP Plus coach?

Sinds januari 2019 is diëtist José Tiebie een NLP Plus coach. Zij kan je helpen wanneer eten en vooral het ermee omgaan een probleem of liever een uitdaging is. Denk hierbij aan eten in relatie tot eetstoornissen, overgewicht, ondergewicht en buikklachten. 

Als je blijft denken zoals je dacht, en blijft doen wat je deed, krijg je wat je altijd al kreeg.
Dat is prima alleen als je hierin iets in het (eet)gedrag wilt veranderen is het zinvol om op zoek te gaan naar waar knelpunten of belemmerende gedachten/gevoelens vandaan komen,
José kan helpen bij het toepassen van NLP modellen en technieken. 
- Om meer inzicht te krijgen in de manier waarop wij mensen de dingen doen zoals we die doen,
- Om je inzicht in je onbewuste patronen te geven door ze bewust(er) te maken.
- Door je te leren hoe je belemmerende gedachten/strategieën om kunnen zetten naar helpende gedachten/strategieën.
- Door het toepassen van diverse NLP modellen en technieken gaat José, als diëtist/NLP coach, op zoek naar waar belemmeringen vandaan komen en wat mogelijk de gewenste gedragsverandering in relatie tot eetgedrag in “de weg” staat.

Een NLP Plus coach is vooral aanvullend. Zij leert je op een andere manier te kijken, voelen en ervaren welke rol eten in je leven speelt. Je komt tot andere inzichten en daarmee kunnen er blijvende veranderingen in (eet) gedrag ontstaan.


Wanneer NLP Plus coaching?

NLP Plus coaching kan als aanvulling zijn op de dietistische behandeling en het kan ook op zich zelf staan wanneer je je in bovenstaande informatie herkent.


Tarieven

Dieetbehandeling wordt 3 uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering.
Na deze 3 uur dieetbehandeling of zonder vergoeding via een aanvullend verzekering, gelden de tarieven voor dieetbehandelingen, zie Vergoedingen
 

Contactgegevens


Telefoon:

0229 - 295 528


E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Postadres

Postbus 2113
1620 EC Hoorn


Fax:

0229 - 296 232

I'm a Foodie

w logo IamaFoodieEr wordt zoveel gezegd en geschreven over eten, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.
Gelukkig is er dan I'm a Foodie: hét online platform over voeding met een onderbouwd tegengeluid op alle onjuiste informatie op internet en etiketten.
En wij van Dieet Compleet zijn fan!

Naar website I'm a Foodie

Nieuws

Corona

Dieet Compleet is open. Uiteraard volgen wij de richtlijnen vanuit het kabinet en het RIVM. 
Lees hier de maatregelen die wij als Dieet Compleet nemen.


Algemeen

Meer nieuws leest u op onze Facebookpagina:
fb

Locaties

Spreekuur locaties

 

locaties

Aangesloten bij:

Dieet Compleet is aangesloten bij vele organisaties.

 

Meer info