Lasagne met spinazie en gehakt
Voedingswaarde per persoon: 433 kcal
Ingrediënten
Voor 2 personen:
½ pak lasagnebladen (125 g)
125 gram mager rundergehakt
peper
snufje zout
½ el. (olijf)olie
½ teen knoflook
½ ui
½ blik gepelde tomaten (200g)
½ blikje tomatenpuree (35 g)
½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
½ bakje ricotta kaas (125 g)
½ ei
125 gram diepvries gesneden bladspinazie
½ bakje champignons (125 g)
½ bol mozzarella light
verse basilicum blaadjes voor de garnering
Bereiding
Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten wachttijd
Laat de blokjes spinazie ontdooien in een vergiet.
Snipper de ui en knoflook en snij de champignons in plakjes.
Bak het gehakt rul in de olie.
Voeg de ui, knoflook en champignons toe en bak dit enkele minuten mee.
Snij de gepelde tomaten uit blik in stukken en voeg het samen met het sap en de tomatenpuree erbij.
Kruid met zout, peper en gedroogde Italiaanse kruiden en breng het mengsel aan de kook.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng het ei met de ricotta.
Druk het vocht uit de spinazie.
Neem een ovenschaal, deze hoeft niet worden ingevet.
Begin met 1/3 deel van de saus en leg hierop een laag lasagnebladen.
Vervolgens een laag spinazie met het ricotta-eimengsel en dek weer af met lasagnebladen.
Maak zo lagen.
Eindig met een laag lasagnebladen bedekt met saus.
Snij de mozzarella in plakken en verdeel dit als laatste over de bovenkant.
Dek de schaal losjes af met aluminiumfolie.
Bak de lasagne in 25-35 minuten in de oven.
Controleer of de bladen gaar zijn.
Neem het folie van de schaal en laat de bovenkant een beetje kleuren in 5 tot 10 minuten.
Garneer met verse basilicum blaadjes.
Tips
Lekker met een frisse salade.