Voedingswaarde per persoon: 105 kcal
Ingrediënten
Voor 2 personen:
50 g gerookte zalm
1 courgette
1/2 kleine ui
15 g boter
50 g waterkers
½ liter kruidenbouillon (van tablet)
zout, peper
Bereiding
Laat de zalm op kamertemperatuur komen.
Snijd de courgette in kleine blokjes.
Pel en snipper de ui.
Smelt de boter in een soeppan en smoor de ui en courgette afgedekt ca. 4 minuten.
Voeg de bouillon toe en verwarm de soep nog 5 minuten op zacht vuur.
Pluk 2 mooie toefjes van de waterkers, schep de rest door de soep.
Pureer het geheel direct met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Snijd de zalm in mooie reepjes van ca. 1 cm breed.
Schep de soep in twee warme diepe borden en maak in het midden een bergje van gerookte zalm.
Garneer met een toefje waterkers.
Tips
Gebruik i.p.v. zalm Hollandse garnalen of gerookte forelfilet.