Paddestoelensoep
Voedingswaarde per persoon: 90 kcal
Ingrediënten
Voor 2 personen:
¼ bakje champignons
¼ bakje champignons
¼ bakje oesterzwammen
of een ½ bakje gemengde paddestoelen
citroensap
½ dunne prei
1 theelepel Italiaanse kruiden
½ pot rundvleesbouillonwater
½ dl. rode wijn
½ teentje knoflook
2 eetlepels (olijf)olie
Bereiding
Snijd de paddestoelen in plakjes of reepjes en besprenkel ze met citroensap.
Maak de prei schoon en snijd in dunne ringetjes.
Verhit in een soeppan de olie en fruit hierin de paddestoelen.
Pers de knoflook erboven.
Leng de pot bouillon aan volgens het etiket, vervang echter ½ dl. water door de rode wijn.
Voeg dit bij de paddestoelen en breng aan de kook.
Voeg vlak voor het serveren de Italiaanse kruiden en de preiringetjes toe.