Pittige wortelsoep
Voedingswaarde per persoon: 136 kcal (inclusief zure room)
Ingrediënten
Voor 2 personen:
1 el (olijf)olie
1 ui
1 el kerriepoeder
400 gram wortel, in (kleine) stukjes
500 ml (groenten) bouillon
2 el zure room (optioneel)
Bereiding
Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten wachttijd
Verwarm de olie in een grote pan op middelmatig vuur.
Fruit de ui (bakken op een laag vuur) tot deze zacht en glazig is.
Roer de kerrie erdoor.
Voeg de stukjes wortels toe en roer net zolang tot ze een laagje kerriepoeder hebben.
Schenk de bouillon erbij en laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de wortels gaar zijn.
Pureer de wortels met keukenmachine of staafmixer tot een gladde massa.
Als het teveel is afgekoeld, kun je het nog even opwarmen, voeg eventueel extra water toe.
Serveer de soep in twee kommen.
Schep er per kom eventueel een eetlepel zure room op.
Voeg peper en zout naar smaak toe.