Andijvie met peer, vijg en noten

peer vijg

 

 


Stimpestamp in een modern jasje

Voedingswaarde per persoon: 600 kcal 

Ingrediënten

Voor 2 personen:
400 g kruimelige aardappelen
middelgrote krop andijvie
(of 500 gram gesneden andijvie)
1 klein blik peren op sap
50 gram gedroogde vijgen
100 gram cashewnoten
20 ml magere melk
zout en peper

 

Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten

Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes, was de aardappelen goed.
Kook de aardappelen in water in een grote pan in ca. 10 minuten gaar.
Was ondertussen de andijvie door de krop bij de kruin te pakken en deze een paar keer stevig onder te dompelen in een ruime bak met water, laat de krop goed uitlekken.
Snijd de andijvie fijn.
Snijd de peer in kleine blokjes, bewaar het sap.
Snijd de vijgen klein.
Giet de aardappelen af en stamp tot een smeuïge puree met de melk en een deel van het perensap.
Voeg deel voor deel de andijvie toe en daarna de peer en de vijgen.
Voeg eventueel extra vocht toe voor de smeuïgheid.
Voeg aan het eind de cashewnoten toe en maak op smaak af met zout en peper.

Contactgegevens


Telefoon:

0229 - 295 528


E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Postadres

Postbus 2113
1620 EC Hoorn


Fax:

0229 - 296 232

Nieuws

Het laatste nieuws leest u op onze Facebookpagina:
fb

Locaties

Spreekuur locaties

 

locaties

Aangesloten bij:

Dieet Compleet is aangesloten bij vele organisaties.

 

Meer info