Chili sin Carne met ananas
Voedingswaarde per persoon: 460 kcal
Ingrediënten
Voor 2 personen:
200 g zilvervliesrijst
1 grote uien gesnipperd
1/2 rode paprika in blokjes
1/2 groene paprika in blokjes
3 tomaten in blokjes
1/2 blik bruine bonen (uitlekgewicht 530 g)
1/2 klein blikje ananas (stukjes)
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel oregano
0,5 theelepel chilipoeder
1 eetlepels chilisaus
1 teentje knoflook (geperst)
Bereiding
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pel en snipper de ui. Was de paprika ’s en snijd ze in reepjes.
Was de tomaten en snijd ze klein.
Laat de bonen en de ananas uitlekken.
Verhit de olie in een pan. Bak de uisnippers goudbruin en voeg de paprika toe. Bak ze even mee en voeg daarna de tomaten toe. Verwarm alles tot de tomaten warm zijn.
Roer de bonen, de oregano en de chilipoeder erdoor.
Pel de knoflook en pers deze boven de pan uit.
Schep de ananas door het gerecht als dat goed warm is geworden.
Strooi de gerapte kaas erover en laat deze met het deksel op de pan smelten.
De chili sin carne serveren met de zilvervliesrijst.