Pasta met walnoot-pompoensaus
Voedingswaarde per persoon: 443 kcal
Ingrediënten
Voor 2 personen:
400 gram pompoen (ongeveer 1 kleine pompoen)
150 gram (volkoren) pasta
1 el dille
1 el (olijf)olie
1 teentje knoflook, geperst
20 gram walnoot, grof gehakt
20 gram cheddar
1 theelepel mosterd
zout en peper
Bereiding
Bereidingstijd: 45 minuten
Snij de pompoen in tweeën en lepel de zaadjes eruit.
Schil de pompoen eventueel (schil kan ook meegekookt worden).
Snijd de pompoen in grove stukken.
Kook hierna de pompoen in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Haal deze, als hij gaar is, uit de pan.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, bak hierin de knoflook 2 minuten.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Doe ondertussen de pompoen met de knoflook, cheddar, mosterd, zout en peper in een kom of in de keukenmachine en pureer dit tot een fijn mengsel.
Als het nog te dik is, voeg dan wat (warm) water toe.
Giet de pasta af.
Schep de pasta en het pompoenmengsel op twee borden en strooi de walnoten erover.