Heek met paddestoelenrisotto
Voedingswaarde per persoon: 369 kcal
Ingrediënten
Voor 2 personen:
150 – 200 gram heek in moten
1 el olijfolie
citroensap van een halve citroen
zout en peper
grote ui
200 gram gemengde paddenstoelen (shiitake, portobello’s, kastanjechampignons etc.)
1 eetlepel zonnebloem olie
200 gram risotto of rondkorrelige rijst
600 ml bouillon (van poeder of blokje)
50 gram diepvries doperwten
20 gram Parmezaanse kaas
Bereiding
Bereidingstijd: 35 minuten
Was de moten heek onder de koude kraan en dep de vis droog.
Smeer met een kwast de vis in met de olijfolie, besprenkel het met citroensap.
Strooi wat grof zeezout en peper naar smaak over de moten.
Dek af en zet weg tot de risotto bijna klaar is.
Voor de risotto: snipper een ui, en snij de paddenstoelen in plakjes.
Bereid de bouillon zoals op de verpakking.
Giet een eetlepel olijfolie in een hapjes pan, en fruit de ui.
Voeg de paddenstoelen nu ook toe, bak het geheel een paar minuten.
Voeg dan de risottorijst toe, en bak de rijst met de paddenstoelen tot de rijst glazig is.
Voeg nu een klein scheutje bouillon toe, en roer net zo lang tot al het vocht is opgenomen.
Voeg daarna de volgende scheut toe, elke keer als het vocht is opgenomen voegt u al roerend de volgende scheut toe tot alle vocht is opgenomen.
Voeg de doperwten toe en het sap van een halve citroen.
Verwarm een grillpan ongeveer 5 minuten voor de risotto klaar is.
Bak hierin de moten heek in 5 minuten, na ongeveer 2,5 minuut draait u de moten om.
Wanneer de risotto vol en romig smaakt, is het gaar.
Serveer met de Parmezaanse kaas.
Tips
Lekker met een tomatensalade