Mie met groenten en kip
Voedingswaarde per persoon: 325 kcal
Ingrediënten
Voor 4 personen:
350 gram kipfilet in reepjes
2 eetlepels olijfolie
½ theelepel sambal
1 theelepel kerriepoeder
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel laos
eventueel 1 teentje knoflook geperst
800 gram roerbakgroente
scheut ketjap manis
400 gram (eier)mie
Bereiding
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een wok en bak op hoog vuur de kipfilet bruin en gaar. Voeg de sambal en de kruiden toe en laat kort meebakken. Pers eventueel de knoflook erboven uit.
Voeg de groente toe en wok op hoog vuur al omscheppend tot de groente gaar is.
Voeg tot slot een scheut ketjap toe. Serveren met de mie.