Over Dieet Compleet

 

Op 1 april 2006 startte Dieet Compleet. Op die dag begonnen Jolanda, José, Julienne en Simone aan een nieuw avontuur.
Nu, zoveel jaren later, is Dieet Compleet uitgegroeid tot dé diëtistenpraktijk van West-Friesland, met 6 diëtisten en spreekuren op 15 locaties.
Alle diëtisten van Dieet Compleet hebben de 4-jarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond. Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staan wij ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor paramedici. Wij houden onze kennis en kwaliteit hoog door het volgen van bijscholingen, cursussen en opleidingen.
Dieet Compleet is aangesloten bij veel organisaties. Kijk hier voor een overzicht.
Wij stellen graag ons team aan u voor:

 

4tal

 

Jolanda

 

 

Jolanda Gijben

In 1987 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek in Amsterdam. Daarna heb ik gewerkt in een verpleeghuis, ziekenhuizen en bij de thuiszorg. De afwisseling in patiënten met alle verschillende ziektebeelden maakt dat het werk continue een uitdaging blijft.
Specialisatie:
In de loop der jaren heb ik me gespecialiseerd in oncologie. Een terrein met steeds nieuwe ontwikkelingen.
Sinds 2016 ben ik voorzitter van de IKNL-werkgroep Diëtisten Oncologie (regio Amsterdam, Noord Holland en Flevoland). Via Pit Actief heb ik de leergang Voeding bij chemotherapie afgerond. Daarnaast ligt mijn interesse bij ondervoeding in de breedste zin van het woord, kinderen die onvoldoende groeien, cliënten die door ziekte zijn afgevallen en kwetsbare ouderen. 

 

Julienne

 


Julienne de Ruiter

In 1998 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna heb ik een aantal jaren gewerkt bij een ziekenhuis, een diabetescentrum en een thuiszorgorganisatie.
Het is erg prettig om in nauwe samenwerking met o.a. artsen, praktijkondersteuners en verpleegkundigen de kwaliteit van de dieetbehandeling te optimaliseren. Ik voel me als diëtist een voedingsdokter en wat is er mooier dan mensen van hun klachten af te helpen door dieetbehandeling.
Specialisatie:
Mijn aandachtsgebied is de dieetbehandeling van zuigelingen en kinderen bij zowel allergieën, groeiachterstand en overgewicht. Ik heb me in de afgelopen jaren gespecialiseerd als kinderdiëtist en zit ook in het Netwerk Kinderdiëtisten.

 

 

Simone

 

 

Simone Groen

Mijn naam is Simone Groen en ik ben afgestudeerd als diëtist in 2000. Daarna heb ik enkele jaren ervaring opgedaan bij de thuiszorg en het diabetescentrum. We zien veel verschillende patiëntengroepen op verschillende locaties, dus de afwisseling is groot. Ook werken we veel samen met onder andere praktijkondersteuners, huisartsen, specialisten en verpleegkundigen.
Specialisatie:
In de loop der jaren heb ik veel ervaring op gedaan op het gebied van oncologie en ondervoeding. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in neurologische problematiek zoals MS en de ziekte van Parkinson. Naast scholing hierin ben ik ook aangesloten bij ParkinsonNet (regio Hoorn) en het Multiple Sclerose Netwerk Noord Holland Regio West-Friesland / Waterland. Door aanpassingen in de voeding verbetert vaak de kwaliteit van leven waardoor een afspraak met de diëtist heel zinvol kan zijn.
Sinds oktober 2017 ben ik ook gecertificeerd als Fodmap-diëtist. Het Fodmap-dieet is een eliminatie dieet dat bij 75% van de mensen met prikkelbaar darmsyndroom verlichting van de klachten geeft. Het is een ingewikkeld dieet maar daar kan ik u in begeleiden en het is wel de moeite waard!

 

 

Ryanne

 

 

Ryanne Verbraak

In 2008 heb ik de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Omdat ik mij graag nog verder wilde verdiepen in het vak voeding en gezondheid, heb ik in 2012 mijn titel tot diëtist behaald. Ik haal ontzettend veel voldoening uit het adviseren over voeding om zo een betere voedingstoestand te creëren voor iemand.
Voeding kan zoveel voor je gezondheid en welzijn betekenen. Dieet Compleet bestaat uit een team met kundige diëtisten en ondersteuning, ik ben trots daar een deel van uit te mogen maken.
Specialisatie:
Sinds 2020 ben ik gecertificeerd GLI leefstijlcoach. Met deze methode kan ik mensen met overgewicht door middel van het aanpassen van hun leefstijl helpen af te vallen en een gezond gewicht te behouden. 
Daarbij zit ik ook in het Netwerk Diëtisten Cardiologie waardoor ik op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hart- en vaatziekten.

 

 

fanny

 

 

Fanny Kaarsemaker 

De combinatie tussen werken met mensen, de gezondheidszorg en interesse voor voeding hebben ervoor gezorgd dat ik de opleiding Voeding en Diëtetiek ben gaan volgen. Sinds januari 2018 ben ik het team van Dieet Compleet komen versterken. Dieet Compleet is een begrip geworden in West-Friesland waarin kwaliteit en het belang van de patiënt voorop staan. Samen met de cliënt een persoonlijk plan maken om gezonder te worden, is waar mijn passie ligt! Ik ben trots dat ik deel uit mag maken van dit team en sta graag voor u klaar.
Specialisatie:
Ik heb ruime werkervaring als het gaat om patiënten (jong en oud) met ongewenst gewichtsverlies/ondervoeding door een onderliggende ziekte. Denk aan o.a. kanker, leverproblemen, COPD of bijvoorbeeld dementie. Sommige ziektes zijn helaas ongeneesbaar en om hier een steunende rol in te kunnen bieden, heb ik de scholing Palliatieve Voedingszorg afgerond. Voor de groep kwetsbare ouderen heb ik mij aangesloten bij Diëtisten Geriatrie en Ouderen, zodat ik mijn kennis verder kan uitbreiden en samenwerking in de regio kan uitbreiden.

 

 

shanna

 

 

Shanna Huisman 

Mijn eindstage voor de opleiding Voeding en Diëtetiek deed ik in 2020 bij Dieet Compleet. Na het afronden kreeg ik de kans om mezelf toe te voegen aan het team van Dieet Compleet.
De samenwerking tussen de diëtisten van Dieet Compleet vind ik een enorme toegevoegde waarde van de praktijk. Iedereen heeft zijn eigen specialisatie en vaardigheden en samen vormt dit één geheel.
Het inspireert mij om te zien hoe voeding in verschillende opzichten kan bijdragen aan de persoonlijke gezondheid. Het is daarbij mooi om te zien dat voeding steeds meer een rol gaat spelen bij de behandeling van bepaalde ziektes en een gezonder leven.
Ik ben erg blij dat ik bij Dieet Compleet aan de slag kan en al mijn opgedane kennis van de opleiding van de afgelopen jaren in de praktijk kan brengen!
Specialisatie:
Het certificaat GLI Leefstijlcoach heb ik in 2020 behaald. Hiermee kan ik helpen om mensen met overgewicht een gezonde leefstijl en gewicht te bereiken en dit ook te behouden.

 

 

Anne

 

 

Anne Schaap

Sinds juni 2011 ben ik werkzaam als secretaresse bij Dieet Compleet.
Na mijn studie rechten, waarvoor ik in 1993 ben afgestudeerd, heb ik gewerkt bij de Kamer van Koophandel Amsterdam. Eerst als Managementassistente en later als Startersadviseur. Het directe contact met de klant en het adviseren en helpen van mensen gaven mij daarbij veel voldoening. Deze ervaring neem ik mee in mijn werk als secretaresse.
Bij Dieet Compleet staat de zorg voor de patiënt centraal! Het is een leuk team met zeer deskundige diëtisten, kortom een bedrijf waar ik met veel plezier voor werk.

 

 

Petra

 

 

Petra Willemsen

Per 1 april 2016 ben ik het team van het secretariaat van Dieet Compleet komen versterken en werk nu 2 dagen per week bij dit leuke bedrijf.
Daarvoor werkte ik als receptioniste in een gezondheidscentrum. Ik heb ook in de verpleging gewerkt als ziekenverzorgende en voeding assistente in een verpleeghuis.
Als op het einde van de dag alle afspraken en aanvragen goed verwerkt zijn en we tevreden cliënten hebben, ben ik ook tevreden. Ik werk met veel plezier bij Dieet Compleet mede dankzij een leuk team.

 

 

team

Contactgegevens


Telefoon:

0229 - 295 528


E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Postadres

Postbus 2113
1620 EC Hoorn


Fax:

0229 - 296 232

Nieuws

Corona

Dieet Compleet is open. Uiteraard volgen wij de richtlijnen vanuit het kabinet en het RIVM. 
Lees hier de maatregelen die wij als Dieet Compleet nemen.


GLI leefstijlcoaching

Bij Dieet Compleet bieden wij zowel De Beweegkuur als ook SLIMMER aan. Beide zijn Gecombineerde Leefstijl Interventies (GLI), trajecten van 2 jaar waarin je werkt aan een combinatie van gezonder eten, meer bewegen, gewoonte- en gedragsverandering.

Lees meer!


Samenwerking

Dieet Compleet is een samenwerking aangegaan om de zorg rondom de patiënt met kanker en de (long) covid patiënt (CoFit) zo optimaal mogelijk te maken in West Friesland.

Lees meer!


Kids Fit

Kids Fit is een nieuw programma voor kinderen met overgewicht. Samen met een kinderfysiotherapeut en Dieet Compleet naar een gezond gewicht!

Lees meer!


Algemeen

Meer nieuws leest u op onze Facebookpagina:
fb

Locaties

Spreekuur locaties

 

locaties

Aangesloten bij:

Dieet Compleet is aangesloten bij vele organisaties.

 

Meer info